O să fac o sinteză foarte pe scurt pentru că au fost foarte multe informaţii care s-au clarificat şi care s-au cristalizat mai bine în conştiinţa mea în timpul acestei manifestări extraordinare şi m-am gândit să împărtăşesc câteva mesaje de conştientizare pentru toţi prietenii noştri spirituali.

În primul rând pornesc de la ceea ce ne-a spus Grieg, ca această manifestare este susţinută de toate ierarhiile angelice, şi vreau să vă spun că de fapt orice manifestare legată de ghidul nostru spiritual, fie că este spirală, meditaţie, curs de yoga, oricât de infim ar fi, oriunde ar fi este susţinută de toate ierarhiile angelice. Este o conştientizare mai clară şi cred că ar fi foarte bine să ne dăm seama în fiecare zi, chiar şi în timpul practicii noastre individuale, pentru că este ca o prelungire a conştiinţei sale, chiar şi când practicăm la noi acasă aceste ierarhii ne susţin. Acesta este un punct.

Al doilea punct este că, tot plecând de la afirmaţiile ghidului nostru, Dumnezeu este omniscient, omniprezent, omnipotent. Tot ce există se petrece în conştiinţa Lui infinită şi unică, nimic nu se poate petrece decât aşa, în conştiinţa Lui unică şi atotputernică. Şi mesajul sau cristalizarea acestui mesaj este o conştientizare pe care ar trebui să o avem zilnic. Problemele de sănătate de bază pleacă în principal de la sentimentul individual al separării care generează teama, frica, tensiunile, care în timp generează probleme la toate nivelele, fizic, emoţional, psihic. Respectiv acest sentiment de separare este acea parte a conştiinţei noastre care se numeşte ego şi care este una dintre tattvele create de Dumnezeu, unul din straturile creaţiei creat de Dumnezeu pe care noi am venit să-l experimentăm şi pe el în acest corp fizic, ca şi celelalte atribute tipic umane. Şi problema esenţială este că ne raportăm doar la formă, adică la corpul fizic, la gânduri, la sentimente, la emoţii, crezând că acestea suntem noi, dar acestea vin şi trec, apar şi dispar, inclusiv corpul fizic şi uităm să ne raportăm la Dumnezeu în orice situaţie. Și vis a vis de colegii noştri, şi vis a vis de orice situaţie din viaţa noastră noi nu ne punem întrebarea: „Ce vrea Dumnezeu să mă înveţe în această situaţie, bună sau dificilă? Ce vrea Dumnezeu să-mi spună prin gura lui X, Y?” Uităm să ne raportăm la Dumnezeu pentru că ne identificăm cu „ce cred eu, ce simt eu, ce vreau eu”, este un nivel al conştiinţei foarte restrâns şi uităm că de fapt doar Dumnezeu există, atât în noi, cât şi în ceilalţi.

Şi atingem un alt punct important, lipsa de transfigurare, respectiv noi nu ne uităm la ceilalţi din jurul nostru ca fiind Dumnezeu, ca fiind Sinele, ca fiind o fiinţă care şi ea este susţinută de Dumnezeu, iar Dumnezeu vorbeşte prin gura ei pentru noi ca să ne înveţe ceva. Faptul că nu ne raportăm în acest mod creează tot felul de tensiuni, de probleme, atât de sănătate, cât şi altele care se pot accentua în timp dacă nu există această viziune mai largă.

Un alt aspect este că, dacă nu uităm în fiecare clipă să ne minunăm în faţa misterului Absolut şi în fața grandorii care se petrece în noi, în jurul nostru clipă de clipă, adică în faţa lui Dumnezeu, această minunare ne duce automat la o stare spontană de umilinţă în faţa măreţiei lui Dumnezeu, iar această umilinţă ne duce automat într-o stare profundă de recunoştinţă, pentru că ni se acordă dreptul şi graţia de a participă la jocul lui Dumnezeu şi tot ce avem de făcut este să ne bucurăm clipă de clipă cu umilinţă şi recunoştinţă de toate experienţele care vin către noi, pentru că toate experienţele vin direct de la Dumnezeu.

Îţi mulţumim, iubite ghid spiritual, şi sperăm să ne bucurăm în continuare de prezenţa ta.

Mulţumesc.

V.P., anul 26, Franța