Fondator al Școlii de yoga ezoterică MISA și inițiator al Mișcării Charismatice Teofanice, în cadrul căreia se desfășoară anual Evenimentul excepțional de vindecare, Gregorian Bivolaru este un om care și-a dedicat întreaga viață practicii yoga și ghidării spirituale a celor care aspiră să Îl cunoască și să Îl descopere pe Dumnezeu.

Gregorian Bivolaru s-a născut la data de 12 martie 1952 în localitatea Tărtăşeşti. De mic a manifestat o intensă dorință de cunoaștere și o înclinație spre contemplație. A descoperit spontan, încă din copilărie, că știe şi chiar stăpâneşte o mulţime de tehnici de yoga, pe care era totodată în măsură să le pună în aplicare într-un mod eficient şi cu rezultate adeseori rapide şi remarcabile. Practicând apoi într-un mod atent, sistematic şi perseverent aceste tehnici de yoga, Gregorian Bivolaru a reuşit să dobândească în scurt timp o serie de aptitudini excepţionale, dintre care unele pot fi considerate ca fiind paranormale. În paralel cu experienţele sale yoghine complexe, Gregorian Bivolaru a aprofundat învăţăturile spirituale orientale, textele yoghine fundamentale şi a asimilat multe dintre experienţele spirituale ale unor mari înţelepţi contemporani cum ar fi Sri Ramakrishna, Swami Shivananda, Paramahamsa Yogananda, transpunând apoi la rândul său în practică, cu succes, tot ceea ce a studiat cu asiduitate despre yoga şi spiritualitatea orientală autentică.

În anii ’70, în perioada dictaturii comuniste, Gregorian Bivolaru a început să predea yoga în Bucureşti şi a creat astfel o amplă şi entuziastă deschidere spre practica yoga în România. A continuat să predea yoga în perioada 1980-1990, conștient de riscurile la care se expunea și fiind în mod constant urmărit, anchetat și amenințat de Securitate, în condiţiile în care regimul comunist interzisese yoga și orice practică spirituală orientală. După Revoluţia care a avut loc în decembrie 1989, Gregorian Bivolaru, împreună cu alți 21 de practicanţi yoga, a înfiinţat ceea ce se numeşte Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), care este la ora actuală cea mai mare școală de yoga ezoterică din România și chiar din Europa.

În calitate de mentor spiritual, Gregorian Bivolaru a continuat activitatea de structurare, ghidare și dezvoltare a Şcolii de yoga ezoterică MISA, care a ajuns să numere peste 40.000 de practicanţi şi simpatizanţi, care au urmat şi urmează cursurile acestei școli de yoga atât în România, cât şi în alte 33 de ţări unde au fost deschise cursuri în care se predă yoga după metodologia pusă la punct în cadrul MISA.

În paralel cu activitatea sa spirituală de profesor de yoga, Gregorian Bivolaru a publicat sute de articole în reviste de specialitate, despre yoga, spiritualitate, filosofie orientală, ayurveda, parapsihologie etc., şi a scris până în prezent peste 100 de cărţi, atât despre yoga, spiritualitate sau vindecare naturală, cât și despre realități sociale și economice ale lumii în care trăim, sau despre invenții și tehnologii revoluționare, care sunt în mod intenționat ținute secrete față de publicul larg.

Susținător activ al unei noi paradigme spirituale care să-l ajute pe omul modern să găsească echilibrul între înțelepciunea milenară și știința contemporană, Gregorian Bivolaru a devenit un pionier al noului val al trezirii spirituale al acestei planete. Prin scrierile sale, precum și prin metode ușor accesibile oricui (printre care Arta Binecuvântării sau Efectul de ”paratrăsnet” al voinței divine), Gregorian Bivolaru a fost și este un deschizător de drumuri în multe domenii aflate la granița dintre știință și spiritualitate, construind un pod între aceste două tradiții care în multe privințe au fost separate timp de sute de ani.

Ideile sale revoluționare au adus școala română de yoga în avangarda spiritualității mondiale, Gregorian Bivolaru fiind cel care a promovat concepte precum Rezonanța ocultă ca principiu universal cu mult timp înainte ca ele să fie discutate în diverse cercuri spirituale contemporane.

De asemenea a reintrodus în Occident ideea de continență amoroasă sexuală, o autodisciplină străveche care îi permite omului modern să se bucure din plin de darurile cu care a fost înzestrat din naștere, pe care altfel el le risipește în mod ignorant datorită lipsei de control asupra energiilor sale sexuale. A dezvoltat și conceptul de Dăruire ocultă, care este de altfel o lege universală ce poate fi pusă în practică de oricine dorește să se bucure de împlinirea oferită de actul de a dărui ceva celorlalți, beneficiind în simultaneitate de binele pe care ei îl oferă în mod detașat și dezinteresat.

Prin întreaga sa activitate, prin dezvăluirile și acțiunile sale, Gregorian Bivolaru i-a deranjat pe unii, i-a inspirat pe alții, dar nu a încetat niciodată să-i îndrume prin intermediul învățăturilor, revelațiilor și scrierilor sale pe toți cei însetați de spiritualitate autentică și aspirând spre desăvârșire, cu o mare modestie și o permanentă stare de canal de manifestare a lui Dumnezeu.